Wednesday, August 3, 2011

Osmeh je najlepši poklon :)


Kao što sam obećala u prethodnom postu, pišem vam o mom prvom zvaničnom šivaćem projektu. Naravno, nije to ništa spektakularno, ali me je obradovalo kada sam postala svesna da sam zapravo koristila mašinu za nešto više od bojažljivog isprobavanja šavova na ostacima materijala.
Od nečega se mora početi, a složićete se da za prvi put ovo baš i nije za bacanje u vodu! Iako ne mislim da bi se ova žaba bunila :)












 Kao i u svim mojim postovima do sada, finalni rezultat je nastao recikliranjem nekog starog predmeta, a ovog puta je u pitanju bila majca koju ne nosim a njena boja se super uklapala.
Lutkicu sam napunila pirinčom, i svaki detalj na njoj je simboličan, i predstavlja nešto što razumemo samo nas dvoje :) Postupak izrade i šnit za izradu ove lutkice sam preuzela sa ovog linka. Naravno, poprilično sam izmenila izgled i dodala par detalja koji nisu bili uključeni u prvobitnu ideju Ottobre designa, ali mi je njihov tutorijal znatno olakšao posao.

Mislim da je ipak najbitnije kada poklanjate nešto, da poklanjate od srca, a šta može biti više od srca nešto što napravite sopstvenim rukama, po svojoj zamisli, i posebno za osobu kojoj poklanjate?
Ipak se pokloni nikada ne daju bez očekivanja nečeg zauzvrat, a u mom slučaju je ono što očekujem milion puta dragocenije od samog dara- osmeh i iskrica u očima voljene osobe.
Ova lutkica je dakle na prevaru izvukla mnogo veću dobit nego što je ona sama :)

Ovaj post nije ni ideja, ni tutorijal, ni ništa tome slično, ovo je posveta jednom divnom biću, mom najdražem pužu. Hvala ti za svaki osmeh kojim si me darivao :)




1 comments: