Tuesday, February 7, 2012

3u1 projekat- reciklaza starog dzempera!

Evo mene, posle duuuuuge (i poluopravdane) pauze. Ispitni rok se spojio sa prehladom, pa s drugim rokom, tako da nisam imala trunku volje da piskaram novi post. Verujem da me dosta vas razume, i sto se tice prehlada (svakim danom sve veci minus) a i ispita koji su u ovom periodu u punom jeku.
Iako nisam piskarala, ne znaci da sam bila lenja!


Silom prilike, jedan tatin dzemper je postao neupotrebljiv, a ja sam, kao sto znate, opsednuta recikliranjem stvari koje se razvlace po kuci u nesto korisno. Tako da, zahvaljujuci mom blentavom kucetu Cezaru koje je ukralo dzemper sa strika i progrizlo rupu na rukavu, ja sam dobila novu torbu, doterala patofne i napravila haljinicu za njegovu drugaricu Lili.


Prva stvar koju sam uradila jeste ova torbica, radjena po mom kroju, i prilicno sam zadovoljna kako je ispala. Pecurkicu sam isheklala po nekoj semi s interneta jos daaavno, davno, i cekala je da bude zakacena za neki projekat, te se  super uklopila uz narandzastu boju i dala neki poseban smek. U sledecem postu ocekujte jedan brzi tutorial za pravljenje ovakve torbice :)



Ove ruzne i obicne patofnice su skroz zablistale posle brzog i jednostavnog makeovera :) Sve sto je bilo potrebno je da odsecem krajeve rukava koji su imali ranflu, i da ih iznutra i spolja zalepim za patofne pistoljem za vruce lepljenje, i voila, od neuglednih do patofnica s karakterom za samo 15ak minuta!
Ovu ideju mozete iskoristiti i na nekim cizmicama, mislim da bi podjednako lepo izgledalo i u toj varijanti!




I, na kraju, odelce za moju ljubimicu :) Od rol-kragne i jednog ramena je nastalo ovo odelce, bilo je poprilicno lako sasiti ga, ako izuzmemo deo sa probavanjem i uzimanjem mera :)
Verovali ili ne, ostalo mi je jos jedno parce koje moze da se iskoristi, ali trenutno nisam smislila kako da ga upotrebim.
Ukoliko imate stari dzemper koji je van upotrebe, a zelite jos neku ideju kako da iskoristite, preporucujem da svratite do divnog nakiTIĆbloga, i pogledate predloge u ovom postu. Moj favorit ubedljivo su ove rukavice i precakaaana masnica:


slika preuzeta sa nakiTIĆ bloga

 Ovaj put toliko od mene, bacam se na dalje spremanje ispita, a uskoro i rodjendanskog slavlja :)
Citamo se uskoro, obecavam da necu toliko zapustati blog ubuduce :*
Pisite utiske i vase ideje za reciklazu stare odece!

11 comments:

  1. Bok Andjela :)

    Hvala ti na postu! Tvoje stvarcice su isto super ispale, moras jos samo ljubimicu slikat u tom medenom dzempercicu, da vidimo kako joj stoji ;)

    ReplyDelete
  2. Hvala na posjeti mom blogu...sa zanimanjem od danas pratim tvoj :)))
    Kreativnosti, mašte i spretnosti ti ne nedostaje, a vidim da voliš i reciklirati što me posebno veseli! Torbica je super...i po mom je guštu :)))
    Drago mi je da si ozdravila, a i zima neće još dugo!
    Lijep ti pozdrav!

    ReplyDelete
  3. @Tina, hvala ti na komplimentu, a ljubimica mi niej bila raspolzoena za fotkanje, cim je uhvatim, okacicu slicicu :)

    @Sanja, hvala ti puno puno na lepim recima i na pracenju :) nadam se da cu ispuniti ocekivanja nekim zanimljivim i lepim postovima :)

    Pozdrav i vama:)

    ReplyDelete
  4. E tako se reciklira! :))) Fantasticno, stvarno mi se dopada sta si uradila, a i sve na taj fazon: ne baci se, i bude jos lepse. Eto sta sve od jednog dzempera nastane kad je neko domisljat, mastovit, a i sposoban da napravi tako nesto. :) Pozdravcici!

    ReplyDelete
  5. Hvala ti na posjeti i od sada te redovito pratim. Jako mi se sviđaju tvoji radovi i tvoj blog, a pogotovo što voliš recikliranje, kao i ja!!! Lijep pozdrav!!!!

    ReplyDelete
  6. Drago mi je da vam se dopada blog i hvala vam puno na lepim recima, znaci cuti ih od tako talentovanih devojaka :)! Citacemo se uzajamno, nadam se jos dugo :)!

    ReplyDelete
  7. Sad mi je žao svih džempera koje sam ikad bacila (a bilo ih je)... Sviđaju mi se tvoje ideje!

    ReplyDelete
  8. sretno s ispitima :)) vidiš, nije mi nikad palo na pamet koliko se super stvari može sa starim džemperom, svaka čast!

    ReplyDelete
  9. Kako sladak blog.
    Divne boje i fotografije.
    Estetski za 10.

    ♡ pratim te!

    ReplyDelete
  10. Hahaha, pre nekih mesec dana i ja sam reciklirala stari dzemperic i napravila odelca za kuce. Jedino sto su oni morali da se pomire sa crno-neon zeleno kombinacijom :D BTW, zaljubila sam se u onu torbicu, mislim da cu morati da nadjem jos neki dzemper i zrtvujem ga! :)

    ReplyDelete