Thursday, September 22, 2011

Nešto malo o amigurumijima :) (Amigurumi pet toy)


Šta je to amigurumi? Bukvalan prevod ove japanske reči znači heklana ili štrikana igračka, i obično su u pitanju stvari koje su kawaii, odnosno, najkonkretnije prevedeno- slatke.

Najčešće se heklaju životinjice, likovi iz filmova i crtaća, ali i najrazličitije sitnice- od hrane do čudovišta, zombija i svemirskih brodova. Mogućnosti su beskrajne a rezultati zaista očaravajući. 
Amigurumi igračkice su u svetu jako popularne, i na internetu možete pronaći gomilu besplatnih šema za izradu neke od ovih lutkica. 

Evo nekih lutkica, pronađenih na etsy-ju, sve slađe do slađeg!

Rupert The Owl

Saturday, September 17, 2011

Handmade torbica!

Evo i obećanog posta o preostalim heklarijama :)
Ovo je prvi projekat za koji neću reći da bi ispao bolje iz prvog pokušaja, jer sam pazila na detalje u izradi i dobila tačno ono što sam zamislila :)




Friday, September 16, 2011

Flower power!

U poslednje vreme sam postala opsednuta heklanjem. Kupila sam odgovarajuću iglu pre par dana, i sada sam opasno navučena, svaki slobodan trenutak koristim heklajući neke sitnice, za sada najčešće cvetiće, dok ne kupim još vunice, za neki veći projekat, pošto se nisam nadala da će mi tako brzo biti potrebna. Za sada sam oduševljena efektom koji proces rada ima na mene, pošto me opušta i zabavlja, a moram priznati da s obzirom da tek  par dana radim, zadovoljna sam i rezultatima. :)

Tuesday, September 6, 2011

Upoznajte nas! :)

S obzirom da manekenišu, red bi bio i da vam se predstave!
Ima i onih koji nisu pozirali kamerama za potrebe bloga, ali moramo i njih da ubacimo :)

Upoznajte moje obožavane ljubimce :)

Krevetić za kućne ljubimce :) (DIY pet bed)

Moje mačke najviše vole da spavaju na prozoru, ili na delu radnog stola pored šivaće mašine, na naslaganim materijalima za šivenje,što mene izluđuje kada radim, pa mi je palo na pamet da im sklepam neki krevetić, u nadi da će im se dopasti, iako čisto sumnjam da će prihvatiti da budu na mestu koje nije zabranjeno ili nenormalno:D

Thursday, September 1, 2011

Giveaway na Biljinoj Hobby Svaštaonici!

Tražeći "domaće" kreativne blogere,  naletela sam na ovaj divni blog, koji mi se najviše dopao zbog raznovrsnosti kojom obiluje, i nekako mi se dopala atmosfera i način na koji autorka bloga koristi svoju kreativnu stranu.